HTML

Pénzügyi Őrangyal

Pénzügyi Őrangyalod figyelmeztet a gyakran elkövetett hibákra, ötleteket, szempontokat ad a pénzügy termékek kiválasztására, segít kidolgozni családod pénzügyi életpályáját, megtanít arra, hogy gyermekedet, hogy ismertesd meg a pénz világával.

Utolsó kommentek

Mennyi is a vagyonod?

2008.07.23. 00:58 Pénzügyi Őrangyal

 

Remélem sikerült ennyi nap alatt összeírnod a bevételeidet - ha igen, írj be magadnak egy nagy piros pontot. Amennyiben nem akkor a mai feladattal együtt végezd el!

Ma tovább folytatjuk a gyakorlati dolgokat, ez bejegyzés is a pénzügyek szárazabb oldalát mutatja meg, de nagyon fontos, hogy a család aktuális, helyzetével, vagyonával is tisztába legyünk. E nélkül nem tudunk, majd tovább menni. Ennek igazi jelentősége, majd ott lesz, amikor megvizsgáljuk, hogy a család vagyona nő vagy változatlan.

Térjünk a lényegre, nézzük meg, hogy pillanatnyilag hol tartasz? Mennyi és milyen vagyonod, vagyona van a családodnak? Mire is gondolok most?

 

Ingatlan(ok), nagyon egyszerűen, úgy határolhatjuk be, hogy maga a föld és a ráépített szilárd építmények. Mi is sorolható ide?

A lakás, a ház, a telek, a szőlő, a pince, a nyaraló, maga a föld …

Most a valós forgalmi értékét írd fel magadnak, ne törődj, hogy esetleg jelzálog van rá bejegyezve, majd később azzal is foglakozunk.

 

Van-e családnak nagyobb értékű értéktárgya pl. festménye, ékszere? Ha van próbáld megsaccolni a forgalmi értékét.

 
Mennyi a készpénz, folyószámlán lévő pénzek összege?
 

Mennyi a bankbetétek értéke?

 

Értékpapírok: kötvényekben, részvényekben, befektetési alapokban lévő pénzek.

 
Van-e nagyobb összegű életbiztosítás?
 

Nyugdíj-előtakarékossági megoldások.

 

Vállalkozás, üzletrész van-e a család tulajdonában?

 
Egyéb: pl. tartós fogyasztási cikk, mint pl. az autó.
 

Szép sorban írj össze mindent, nem nagy feladat, de lényeges, hogy feketén-fehéren tisztába légy vagyonoddal. Jó munkát! Ígérem a következő bejegyzésem szórakoztatóbb lesz.  

Szólj hozzá!

Címkék: gyakorlat

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiorangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr71580952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.