HTML

Pénzügyi Őrangyal

Pénzügyi Őrangyalod figyelmeztet a gyakran elkövetett hibákra, ötleteket, szempontokat ad a pénzügy termékek kiválasztására, segít kidolgozni családod pénzügyi életpályáját, megtanít arra, hogy gyermekedet, hogy ismertesd meg a pénz világával.

Utolsó kommentek

Melyik pénzügyi szakértőtől oldjál kereket? 2. rész

2009.02.03. 14:29 Pénzügyi Őrangyal

Folytatom néhány napja elindított gondolat menetemet, hogy egy alapos szakembernél, milyen folyamatot kell felismerni.

Ha az előző részt nem olvasta volna, akkor kezdje itt!


 

 

Pénzügyi terv készítése

A rendelkezésre álló adatok alapján mind két szakember kidolgozza és bemutatja a szóba jövő megoldásokat (azok előnyeinek, hátrányainak bemutatásával), amivel a megbízó elérheti céljait. Ezt a tervet át is beszélik az érintettekkel. Majd az ügyfél választ, döntéseket hoz.

A legnagyobb különbség itt is, hogy a Regisztrált Tervező a tervét írásban is rögzíti.

 

Megvalósítás

A pénzügyi tanácsadó, az ő szakterületéhez tartozó szerződéseket megköti, és szakembereket ajánl, a hozzá nem tartozó területekhez, az írásbeliség itt is hiányzik.

Nincs leírva, hogy az „akcióterven” belül kinek, mikor, mi a feladata. Nincsenek határidők rögzítve.

A Pénzügyi Tervező esetében, meg egyeznek a felelősségekben összhangban a kezdeti megállapodással. Megkötik a szolgáltatói szerződéseket, az ügyfél a terv megvalósításához megadja a szükséges meghatalmazásokat. Nem csak ajánlás, hanem együttműködés lesz a szükséges szakemberekkel.

 

Megvalósítás figyelemmel kísérése

A pénzügyi tanácsadók esetében nem fektetik le egyértelműen, hogy milyen gyakori és mélységű kapcsolattartásról van szó, és ez gyakran félreértésekhez vezet, mert a kapcsolattartásról más elképzelése van az ügyfélnek és a tanácsadónak.

Ezzel szemben a Regisztrált Pénzügyi Tervező, a karbantartást is írásba foglalják, a karbantartás rendszerességéről, határidőiről, felelősségi körökről.

 

Szólj hozzá!

Címkék: stratégia tervezés pénzügyi tervező regisztrált

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiorangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr93920240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.