HTML

Pénzügyi Őrangyal

Pénzügyi Őrangyalod figyelmeztet a gyakran elkövetett hibákra, ötleteket, szempontokat ad a pénzügy termékek kiválasztására, segít kidolgozni családod pénzügyi életpályáját, megtanít arra, hogy gyermekedet, hogy ismertesd meg a pénz világával.

Utolsó kommentek

Bemutatkozik az Őrangyal

2008.07.17. 00:54 Pénzügyi Őrangyal

 

Ki is az Őrangyal? Mit is érdemes tudni róla?

Családanya, két tündéri rosszcsont lánya van. Fruzsina októberben lesz 5 éves, Bogi januárban 10 éves. Ó, hogy repül az idő, hisz nem is olyan rég születtek. Sokat megélt emberektől hallottam, minél idősebb vagy, annál rövidebbek az évek. Lehet, hogy igazuk van? A lányok szépek, okosak, vidámak és elevenek. Azt hiszem ez azt jelenti, hogy egészségesek, ami a legfontosabb az életben.

Pénzügyi tanácsadó, már Fruzsina születése előtt kacsingatott ebbe az irányba, de 3 évet Vele is otthon szeretett volna tölteni, így tisztában van, hogy egy család költségvetését az egy keresős időszak, hogy le tudja amortizálni. Szereti a szakmáját, hivatásnak tekinti, úgy gondolja, eredeti végzettségétől nem távolodott el (földrajz-testnevelés szakos tanár), csak a tantárgy neve változott meg az idők során pénzügyi ismeretekre, és nem az iskolában, hanem az életben tanítja.

Hogy került alaposabban ezzel a szakmával kapcsolatba? Tudatosult benne, hogy bár alapvetően, napi pénzügyi gondjaik nincsenek, de vállalkozóként nagyon kevés nyugdíjuk lesz, viszont a lányoknak annál magasabb tandíja, és a lakásuk sem még a végleges megoldás. Közben a családi költségvetést is két lábra szerette volna állítani és ekkor talált az interneten, dr Tóth András blogjára. Hogy mire nem jó az internet? Így talált egyszerre, megoldást a problémáira és egy új szakmát is, mert úgy gondolta ezekről a megoldásokról minél több embernek tudnia kellene.

Tanácsadása során, az egyik legfontosabb szempontja a biztonság. (Ugye ezt, már Maslow is megmondta?) Nem ok nélkül Őrangyal ő. Tudja a nők és azon belül is a családanyáknak különösen nagy az igényük a biztonság érzésére. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a pénzügyi életpályák felépítésénél, a megfelelő helyen és időtávon nem használja az értékpapír alapú befektetések előnyeit. Imádja kihasználni a legális adómegtakarítási megoldásokat is. Szereti megvizsgálni mindig minden lehetőséget, mi van, ha rosszabbul mennek a dolgok és mi van, ha minden ideálisan alakul, sőt extra pénzek folynak be a családi kasszába.

Hisz a tudatosan felépített programokban legyen szó a munkáról, a családról, a pénzről vagy akár sportról.

Teljesített már Ironman versenyt (3, 8 km úszás, 180 km kerékpár, 42 km futás), de ez már sajnos rég volt. A kitartása talán innen van?

A bloggolással most ismerkedik, ezért kérlek nézzétek el neki, ha nem minden tökéletes a blogján.

Optimista és szereti is körül venni magát ilyen emberekkel, de erőt is tud sugározni, remélhetőleg ez itt is érezhető lesz.

 

Elérhetőségei:

Fa Kinga

06 70 4546 398

kingafa@t-online.hu

1 komment

Címkék: bemutatkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiorangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr77571914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ama 2008.07.27. 23:17:35

Szia, Kinga Őrangyal!!! ez egy szuper kis blognak indul eddig...üdv, ama a vállakozó mamik osztályából!! :)