HTML

Pénzügyi Őrangyal

Pénzügyi Őrangyalod figyelmeztet a gyakran elkövetett hibákra, ötleteket, szempontokat ad a pénzügy termékek kiválasztására, segít kidolgozni családod pénzügyi életpályáját, megtanít arra, hogy gyermekedet, hogy ismertesd meg a pénz világával.

Utolsó kommentek

„Gazdagmamik”, először hozzátok szólok …

2008.07.15. 12:38 Pénzügyi Őrangyal

 

„Gazdagmamik” először hozzátok szólok, mert oly kedvesek vagytok a lelkemnek, napról napra látom a jobbnál jobb, ötletesebbnél ötletesebb blogjaitok indulását. Látjátok sokkal ügyesebbek, vagytok a Pénzügyi Őrangyalatoknál. Viszont, amit Ti még nem tudtok, de én már igen, hogy sikeresek vagytok, ezért nem árt néhány jó tanács már itt az elején.

A sikeretek mérhetitek a látogatottságban, az elismertségben, de nem utolsó anyagiakban is mérhetőnek kell lennie. De soha ne feledd, hogy ebből az anyagi sikerből mennyit tudsz kihozni, az elsősorban nem azon múlik, hogy mennyi bevételed lesz, hanem hogy a bevételednek mi lesz a sorsa. Az a lényeg, hogy az anyagi sikeredből mennyi szabadságot, boldogságot tudsz adni, családodnak és saját magadnak is.

Tehát a tény amiből kiindulok, sikeresek vagytok, és ez a siker nem csak erkölcsi, szakmai, hanem anyagi is.

És itt kezdődik a jövőtök leglényegesebb része, mit tudtok kezdeni, azzal a pénzzel, amiért keményen megdolgoztatok, hogyan változtatjátok meg az életeteket, pénzügyi életpályátokat.

Az egészet fogyasztásra költöd, vagy esetleg gondolsz a jövődre is?

Amit ne felejtsél el az internet vállalkozás is vállalkozás, ezért néhány alapvető szabályt be kell tartani. Amennyiben korábban alkalmazott voltál, különösen figyelj! Javaslom, már most kicsiben kezd el az alapszabályok betartását, akkor nagyban sem ér semmilyen kellemetlen meglepetés.

  1. Vállalkozásod költségeit, különítsd el a családi kiadásoktól. Az újonnan keletkezett bevételeidet, ne tedd, be a családi pénztárba és ne kezdj el egyből ebből élni, ne ebből a pénzből fizesd be a csekkeket. A kezdeti sikereid kapcsán se gyermekedet egy új játékkal, se magadat egy új ruhával ne jutalmazd még meg. Ne feledd, eddig is megvoltatok ezek nélkül a bevételek nélkül! Most még légy türelmes, legjobb lenne, ha semmit nem vennél ki a bevételeidből, de ha muszáj maximum 1/3-ád!
  2. Ne feledd el vállalkozóként már a bevételek összege nem egyenlő a fizetéseddel, tudom ez rossz hír, de így van. A bevételekből ki kell még fizetned az adókat és a vállalkozás fenntartási költségeit, még akkor is, ha az internet vállalkozás egy költség hatékony vállalkozási forma.
  3. Használd ki, beszéld meg egy könyvelővel, már most az elején, hogy milyen költségeket tudsz elszámolni a vállalkozásodban.
  4. Ha pillanatnyilag otthon vagy a babáddal, ne feledd el, hogy ha most még nem is, de előbb-utóbb kell járulékokat is fizetned. Ha hosszú távon, stratégikusan gondolkodsz, akkor fel kell arra az időszakra is készülnöd, amikor döntedet kell, továbbra is otthonról dolgozol, vagy visszamész az előző munkahelyedre. Soha ne feledd a vállalkozás költségeit a járulékfizetés jelentősen megnöveli!
  5. A nyereségedet forgasd vissza az üzletedbe, hogy nem elég, hogy azt mondom ne vedd ki, még azt is mondom, hogy ne saját magadra, hanem a vállalkozásodra költsd, túlzásnak tartod, nem baj. Az elején így kell tenni, majd arra a pontra kell figyelni, hogy mikortól nem szabad ezt 100%-ban megtenni. Mire forgasd vissza? Elsősorban a saját képzésedre, fejlődésedre, ami további hasznot hozhat a vállalkozásodnak. Ne hagyd, hogy az üzleti bevételedet a családod ossza be, Te most az Ő érdekükbe leszel kemény, ugye nem néhány hónapra szeretnél az anyagi helyzeteteken javítani, hanem hosszútávon.
  6. Az internet vállalkozáshoz, mint az MLM-hez a legkevesebb pénz kell, de azért ne áltasd magad, hogy semmilyen anyagi forrásra nincs szükséged. Pl. a gazdagmami tanfolyam költségei, domain név …., lehet hogyha ezekre költesz, a haladási sebességed lesz nagyobb.
  7. Az új vállalkozás indításával párhuzamosan, rakd rendbe a családi, személyes pénzügyeidet is, mert ha ezt nem teszed meg, kereshetsz, akár mennyit is az új vállalkozásod keretében, de a pénz ki fog folyni a kezeid közül.
 

További írásaimban ehhez szeretnék első sorban segítséget adni, függetlenül attól, hogy „gazdagmami” vagy, vagy csak egyszerűen érzed, hogy én a TE pénzügyi ŐRANGYALOD vagyok.

5 komment

Címkék: stratégia vállalkozás

A bejegyzés trackback címe:

https://penzugyiorangyal.blog.hu/api/trackback/id/tr100569117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabella · http://gabella.blog.hu/ 2008.07.15. 13:31:38

Csakhogy a személyes pénzügyeimet nem tudom addig rendbetenni, amíg a vállalkozásom nem termel nekem pénzt. Sajnos... De az elvvel egyébként teljesen egyetértek!

Pénzügyi Őrangyal · http://penzugyiorangyal.hu 2008.07.15. 15:51:06

Kedves Gabella!
Pont ehhez szeretnék gyakorlatias tanácsokat adni.
Úgy gondolom érdemes lesz figyelned a blogot, nem biztos, hogy mindent egyből meg is tudsz tenni, de ha a célokkal, a módszerekkel, a szemlélettel tisztába vagy, akkor már elindultál egy úton. Bízom benne, hogy tudok majd néhány hasznos tanácsot adni.
Sok sikert!

optimista · http://www.meseminden.extra.hu 2008.07.24. 19:37:10

Kedves őrangyal!

Nagyon jó témája van a blogodnak.

Követni fogom a bejegyzéseidet.

2012.03.25. 20:42:40

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

http:/kmdholding.com/hub3p3a

Amennyiben gyorsabban szeretnél a pénzkeresetben előrelépni és nem igényled a segítséget, a következő oldalon rögtön megkezdheted a regísztrációt és a dollárok keresését!
FM0204.iwowwe.com/

pusimk 2014.06.06. 22:37:12

@: Ez egy nagyon csúnya off volt!!